Archive for 16/12/2013

M’agrada el Nadal

M’agrada el Nadal. I per què m’agrada tant? Potser per l’ambient dels carrers enllumenats i els aparadors ornamentats, o per la cara d’alegria dels nens a la cavalcada dels reis. Potser pel pessebre i l’arbre de Nadal o pels pastorets. Potser per les nadales, els poemes i les flors vermelles de Nadal, o pels concerts de les escoles i el tió. Potser per l’escudella i els canelons de la iaia o  pel tortell de reis amb la fava i el rei. Potser per les fires de l’Avet , la de Santa Llúcia, pel boix grèvol, les neules i els torrons o per la pista de gel del meu poble. Potser pel fred i de vegades, la neu o per la propina dels avis quan recites el poema a sobre la cadira i per l’enviada i rebuda de felicitacions entre amics i família. Però pel que més m’agrada és per la sensació de família,  de benestar, d’harmonia i de calidesa.

Maria Pratdesaba

2n  d’ESO C

Nadal, un temps d’alegria i d’amistat, de fraternitat i de pau, on la gent fa regals, veu caure la neu i espera amb impaciència tres moments on tothom s’ho passa bé i la màgia és real: la nit del 24 al 25 de desembre fent cagar el Tió, la nit del 31 al 1 de gener celebrant l’any nou i la del 5 i el 6 anant a veure els Reis i emocionant-se amb els seus regals.

 Són sobretot els nens els que s’il·lusionen més, ja que amb l’arbre de Nadal, el pessebre i els llums del carrer fan que aquest temps sigui una mica més amorós. Però sobretot volen que nevi per poder sortir de l’escola i anar a jugar a fer guerres de boles de neu i ninots. També els agrada molt el Pare Noel, els Tres Reis d’Orient i el Tió, perquè siguin on siguin, els escriuen cartes, els deixen menjar i es comprometen amb els pares a portar-se bé.

Però no tota la festa passa a fora, també organitzes el dinar de Nadal amb tota la família, amics o vas de convidat i et sorprens pel plat que t’han fet. I, ¿qui no fa l’amic invisible amb els seus amics o parents i es diverteix pensant el regal que li podria fer, comprant-lo i regalant-li?  Després, quan li reveles que ets tu el que li has regalat, queda sorprès  i  guardarà el regal i cada vegada que el vegi pensarà en tu i hi veurà una petita llum de felicitat, alegria i amor.

 Ja sé que això no és una carta als Reis, però penso que per Nadal tothom hauria d’ajudar a les persones més necessitades. Una mica d’ajuda fa a tothom feliç, perquè la màgia no està en els regals, ni en qualsevol altra cosa física. La vertadera màgia està en la il·lusió de poder canviar les coses, de fer i esperar un món millor i on tot el mal se n’hagi anat per sempre. Perquè tot això, en el fons, és el que volem.

 Realment, però, el significat del Nadal no es pot escriure ni dir: està dins del cor de la gent, i amb el conjunt de sentiments que tens quan alguna cosa et fa riure, emocionar, o simplement, dibuixar un somriure als llavis i  tot això surt a l’exterior.

Maria Surinyac

2n d’ESO B

Read Full Post »