Archive for Octubre de 2012

Aflicció

Atrapada en un túnel fosc, estic sola. La negror m’envolta. M’he perdut en el meu propi laberint. Incapaç de trobar una sortida em sento dèbil. És com un nus en la meva consciència, jo mateixa he caigut en aquest pou. Les angoixes i les pors em devoren per dins, estic estancada per culpa d’aquestes emocions que m’engoleixen i em fan cada cop més petita. Busco la sortida però tinc por de trobar-la. Això és una muntanya que està creixent i m’absorbeix. Tota  la vitalitat, energia, records…tot se m’escapa, desparaeix i em quedo sense res.

N. I.

1r BAT A

Recel

Miro amb atenció el meu voltant, observo els meus companys… Dins meu creix un sentiment de buidor, de soledat. Catorze anys compartint una vida, catorze anys d’experiències, sentiments i emocions viscudes i sento que estic envoltada de desconeguts, de persones irrellevants en la meva vida. Intercanvio mirades per veure si dins meu desperta alguna esperança, però l’únic que m’inspiren és desconfiança, recel..

P. L.

1r BAT B

Ràbia

En veure’l amb una altra, en veure com es besaven, com s’acariciaven, com s’estimaven, el cos se’m va accelerar més de pressa com mai se m’havia accelerat, la sang em va pujar al cap i la impotència cada vegada m’enfonsava més .

I ella deia que seria fidel a la meva amistat per sempre…

L. B.

1r BAT C

Frustració

Quan van enunciar el seu nom, tot els assajos previs per felicitar-lo en el moment que se m’entregués el trofeu no van servir de res.  Podia contemplar amb resignació la cara d’alegria que em pertanyia. Una veu profunda em xiuxiuejava: “Fuig corrent!”. No podia, a més, el vaig felicitar i saludar sense ganes. Si no fos per la presència de les càmeres segurament hagués fugit.

M. B.

1r BAT C

Preocupació

Estic intranquil, inquiet, no sé què pot passar. Estic molt nerviós, no  sé què serà de mi. De tant nerviosisme no puc evitar agafar-me el llavi inferior amb les dents. Tinc les mans en constant moviment i m’és quasi impossible aixecar la mirada per por que passi el pitjor.

F. A.

1r BAT C

Por

Ell va tornar a obrir la porta, però vaig romandre en aquella punta de la sala, sense gosar moure’m. No podia aixecar la mirada, tenia el cos paralitzat si no fos pels tremolors i les llàgrimes que de tant en tant brollaven dels meus ulls. Sentia les passes, cada vegada eren més a prop i jo, ja no tenia més veu per cridar.

L. B.
1r BAT C
Tristesa

Un sentiment de buit, una opressió en l’interior en perdre els éssers estimats; un forat al pit, un fort dolor per haver de dir adéu. Sense ningú a qui abraçar, només tu mateix, sense falsedats. Camines, intentant no mirar enrere.
Sense poder dir un últim t’estimo. I et preguntes:

És que potser vaig fer alguna cosa malament?

G. P.

1r BAT A

Sacietat

I per fi ho puc tenir a les meves mans, ara és més i puc gaudir-ne. Puc fer-ne el que vulgui perquè ara ja és meu. Ho he aconseguit. He aconseguit el que volia i desitjava amb devoció. Ara noto com frega la meva pell, com omple el meu espai, ara ja si que és meu, ara ho he de gaudir com si fos l’últim dia.

X. C.

1r BAT B

Alegria

Aleshores no pensava en altra cosa, no volia submergir-me en un mar de preocupacions. En aquell moment em divertia, em sentia més feliç que mai. És difícil expressar-ho en paraules però aquell precís instant en aquell precís moment va ser magnífic.

L. B.

1r BAT B

Vergonya

 Quan em vaig trobar en aquell indret ple de persones desconegudes i sola, volia que el món se’m mengés. Sempre mirava avall, no gosava mirar ningú als ulls. Només m’atrevia a fer una rialleta petita, i estic segur que l’altra gent devia pensar que me’n reia d’ells. Tenia la sort de tenir una bona cabellera amb la qual em podia tapar un tros de la cara. Sempre anava pel passadís amb el jersei blau i amb la carpeta ben agafada a la panxa. Així, em sentia més segura.

 La humiliació,

la resignació,

la por,

el no ser capaç de,

el tremolor…

VERGONYA

M. V.

1r BAT B

Read Full Post »

HALLOWEEN

La bruja.

La película

   y el miedo

Los monstruos terroríficos.

El disfraz divertido.

El lobo viejo

     y el miedo

Las serpientes pequeñas con mucho veneno.

La rata gigante de la alcantarilla.

La sangre humana en el suelo

     y el miedo.

                                                                                                          Oriol A.

1r d’ESO B

Read Full Post »

La Neus Català va entrar al camp de concentració quan només tenia 28 anys. Avui en té 77 i encara sent la pudor del fum de les incineradores. Encara té mal d’estómac i insomni que arrossega des d’aquells dies.

Se’m neguen els ulls quan la sento parlar i sobretot, més que per les paraules que diu, per com les diu i per la mirada que té quan ho fa. Les seves ganes de lluitar i fer valer la justícia són sorprenents després del que li ha passat i el que ha suportat.

Fa reflexionar sobre la manera com jutgem a les persones. Darrere l’aspecte d’una dona gran i fràgil, hi ha una dona forta que lluita i ha lluitat sempre. Per tant, potser hauríem de plantejar-nos descobrir què s’amaga darrere de les persones i entendre la seva història perquè segurament n’ extrauríem bones lliçons i exemples a seguir.

G. A.

2n BAT A

Read Full Post »

Assassinat o gol

Al principi del dia mai hauria imaginat que la cosa hagués acabat d’aquella manera ni molt menys, evidentment que em pensava que seria un dia especial però no fins aquell punt. No sabia ben bé com havia arribat fins allà però la qüestió es que estava al mig d’un gran dilema i ara tot depenia de mi.

Ho havia de fer amb sang freda, sense pensar. Era un d’aquells moments en què tot passa molt ràpid però alhora es fa etern. Els nervis s’havien apoderat del meu cos però jo em disposava a fer un acte de valentia i acabar-ho fins al final. Potser m’estava equivocant però les circumstàncies m’obligaven a prendre aquella decisió tan arriscada. Pel cap només em passaven peròs i contres i la sensació d’indecisió m’estava ofegant. Podia ser que m’hagués estat preparant tot aquest temps per aquest moment? que aquest fos el meu moment de glòria? que tot el que havia aconseguit valgués només per jugar-ho tot a una sola carta? Era evident que els dubtes no cessarien però els temps se m’estava acabant i havia de fer-ho sí o sí. Així que, amb l’empenta aconseguida gràcies a l’adrenalina alliberada pel cos en els moments de més tensió, vaig aprofitar l’espai que es va fer durant un instant entre les persones que em tapaven l’objectiu i vaig disparar des d’una posició molt llunyana i un angle molt diferent de l’habitual.

M. R.

1r BAT A

Read Full Post »

Anuncis

Hi havia una vegada un senyor que volia aconseguir un objectiu: mirar entre un programa i un altre tots els anuncis de cada cadena i veure quin durava més. Primer va provar amb TV3 i els anuncis van durar cinc minuts. Després va provar-ho amb TVE i va veure que no n’hi havien, però quan va provar amb Antena 3 només en va quedar el seu esquelet.

 

E. P.

4t d’ESO D

Read Full Post »

Conte breu

Jo vull anar a la costa, concretament per anar a la platja, prendre el sol, anar de compres… El meu germà vol anar a la muntanya, llogar una casa i fer turisme rural, i els meus pares volen anar a visitar monuments a alguna ciutat antiga. Ara estem a l’última setmana d’agost, tancats a casa perquè no ens hem posat d’acord sobre on anar de vacances.

 

F.B.

4t d’ESO C

Read Full Post »

En Joan porta anys donant voltes al mateix tema. Tothom sap quina cara fa, però ell mateix no l’ha vist mai. Bé, en fotografies sí, en un mirall també; però mai l’ha vist directament.

Sempre ho havia pensat, però mai n’havia tingut cap prova… Fins ahir, quan una senyora li va dir “Adéu, rosset” mentre que ell ha sigut tota la vida castany clar.

 

A. S.

4t d’ESO D

Read Full Post »

Abandonat

El Pere havia estat sempre un bon home, fins que la seva dona el va abandonar. Va ser un cop molt dur per a ell, i va decidir no parlar mai més amistosament amb cap persona. Des de llavors l’únic que feia era parlar amb el seu rellotge i escridassar la gent que li dirigia la paraula. Fins que va conèixer la Joana, una dona que només en veure-la li va fer tornar a tenir fe en les persones. La va conèixer, es van fer molt amics i finalment es van casar. La Joana només veia un defecte al Pere, i  és que parlava amb el rellotge, i per això va decidir abandonar-lo. Ja era el segon cop que li passava això, al Pere, i des de llavors ja ningú sap res del Pere.

 

I.S.

4t d’ESO D

Read Full Post »

El vident

Un dia un home va anar a consultar a un vident el seu futur. El vident  li va assegurar que era el millor en el seu treball i que no el decebria, així que el client li va fer una proposta: que intentés predir el seu futur. Va acceptar i seguidament el client li va clavar una nata, que va fer que el vident caigués a terra estabornit. Quina és la conclusió: farsant!

N.R.

4t d’ESO D

Read Full Post »

Conte breu

La Teresa de jove era més tossuda que una mula, vivia per ella i sols pensava a treballar menys per viure millor. Es va casar amb un bon senyor ple de diners i ja d’edat avançada. Ella, que tenia l’ull molt obert, es deixava estimar, encara que ella el que estimava d’ell era la butxaca. En morir el marit de sobte, ella no va comptar que ell, tan tímid com semblava, li havia amagat que tingués deu fills, sense comptar els néts. Dels diners no en veié ni cinc. Va haver de treballar, que amb això no hi comptava, i havia gastat la joventut amb un vell que ara diuen que l’ha canviat per un jove lleig, geperut i pobre.

S.P.

4t d’ESO B

Read Full Post »

Older Posts »